Sidebar

Sveikiname Fizikos fakulteto darbuotojus ir studentus su Lietuvos Mokslų akademijos premijomis!

Paskirtos Lietuvos mokslų akademijos vardinės premijos:

Adolfo Jucio (teorinė fizika) premija paskirta Fizikos fakulteto, Teorinės fizikos ir astronomijos instituto prof. Gediminui Gaigalui už mokslo darbą „Antrinis kvantavimas ir papildomos simetrijos atomo fizikoje: teorija ir praktinis pritaikymas“;

Kazimiero Baršausko (elektronika ir elektrotechnika) premija paskirta Fizikos fakulteto, Taikomosios elektrodinamikos ir telekomunikacijų instituto prof. Alvydui Lisauskui ir dr. Kęstučiui Ikamui už mokslo darbą „Terahercų elektronika: plazminių bangų pritaikymas puslaidininkinių įtaisų veikimui virš ribinių dažnių“.

Paskirtos premijos 2021 m. LMA Jaunųjų mokslininkų ir doktorantų mokslinių darbų konkurso nugalėtojams ir LMA pagyrimo raštai konkurso dalyviams.

Matematikos, fizikos ir chemijos mokslų skyriuje Jaunųjų mokslininkų premija paskirta dr. Šarūnui Svirskui (Fizikos fakultetas Taikomosios elektrodinamikos ir telekomunikacijų institutas) už mokslo darbą „Didelės dielektrinės skvarbos funkcinių medžiagų mikrobangė spektroskopija“.

Taip pat pakirta premija 2021 m. LMA Aukštųjų mokyklų studentų mokslinių darbų konkurso nugalėtojui Fizikos fakulteto magistrantui (šiuo metu Fizikos fakulteto doktorantui) Jakovui Braveriui už mokslo darbą „Sugerties Štarko ir fluorescencijos Štarko spektroskopijos: teorija ir modeliavimas“ (darbo vadovas doc. dr. Andrius Gelžinis).

 

Apie visus nugalėtojus skaityti galite čia: http://www.lma.lt/nugaletojai

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos