Sidebar

VU Centrinė rinkimų komisija paskelbė oficialią naujų Senato rinkimų pradžią. Vadovaujantis Vilniaus universiteto senato narių rinkimų tvarkos aprašu, naujos kadencijos Vilniaus universiteto senatą sudarys 46 nariai. Visi naujojo Senato nariai bus išrinkti kamieniniuose akademiniuose padaliniuose pagal šiuose kamieniniuose akademiniuose padaliniuose iškeltų kandidatų sąrašus.

Fizikos fakultete bus renkami 4 nariai į Senatą.

Kandidatų dalyvauti šiuose rinkimuose kėlimas vyksta iki balandžio 8 d. 15:00 val. 

Pagal Senato narių rinkimų tvarkos aprašo 14 punktą, teisę kelti kandidatus į Senato narius turi kiekvienas Rinkėjas, iškeldamas savo ar kito Rinkėjo kandidatūrą. Kito Rinkėjo kandidatūra gali būti iškelta tik esant jo sutikimui.

Rinkėjais yra VU Statuto 12 straipsnio 4 dalies reikalavimus atitinkantys dėstytojai ir mokslo darbuotojai, dirbantys Universitete pagal neterminuotas darbo sutartis arba ne trumpiau kaip 3 metus nepertraukiamai dirbantys Universitete pagal terminuotas darbo sutartis ne mažiau kaip 1/2 Universiteto teisės aktuose nustatytos darbo laiko normos (ne mažiau kaip pusę etato).

Pagal Senato narių rinkimų tvarkos aprašo 16 ir 17 punktus, kandidatai į Senato narius keliami konkrečiame padalinyje ir įrašomi į atitinkamo padalinio kandidatų į Senato narius sąrašą kreipiantis raštu į padalinio rinkimų komisiją:

PRAŠYMAS BŪTI KANDIDATU Į SENATO NARIUS

SUTIKIMAS BŪTI KANDIDATU Į SENATO NARIUS 

Centrinės rinkimų komisijos pavedimu raginame aktyviai dalyvauti VU Senato rinkimuose bei raštiškus siūlymus į Senato narius pristatyti iki 2022 m. balandžio 8 d. (penktadienio) 15.00 val. į Fizikos fakulteto dekanatą (Saulėtekio al. 9, III r., 203 kab.).

Senato rinkimai padaliniuose planuojami gegužės 16 – 17 dienomis (apie tikslų laiką ir vietą bus pranešta vėliau).

VU FF rinkimų komisijos pirmininkas

Doc. dr. Kazimieras Glemža

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos