Sidebar

Vydūno jaunimo fondo, įsikūrusio Jungtinėse Amerikos Valstijose, iniciatyva, 2020 m. Fizikos fakultete buvo įsteigta dr. Igno Končiaus vardinė stipendija.

Stipendijos tikslas – paremti ir paskatinti pilietiškus (t. y. aktyviai dalyvaujančius visuomeninėje, socialinėje studentų organizacijų ar kultūrinėje veikloje), darbščius ir pasiekusius aukštų akademinių rezultatų Fizikos fakulteto bakalauro studijų studentus.

2022 metais dr. Igno Končiaus vardinė stipendija paskirta trečio kurso Šviesos technologijų programos studentui Lukui Naimovičiui. Stipendijos laimėtojas yra pasiekęs išskirtinai puikius studijų rezultatus, aktyviai dalyvauja mokslinėje veikloje, organizuoja tarptautines fizikos ir gamtos mokslų studentų konferencijas „Open Readings“, yra tarptautinių organizacijų „SPIE“ bei „EPS Young Minds“ skyrių prezidentas. Kadangi dr. I. Končiaus stipendija skiriama už visuomeninę veiklą, reikia pabrėžti, kad Lukas kelis metus dalyvavo Lietuvos-Ukrainos bendradarbiavimo projekte „Parama nuo konflikto nukentėjusiems Rytų Ukrainos regionams švietimo srityje: Kelyje į pokyčius“, kuriame kuravo moksleivių grupes, atvykusias iš karo paveiktų zonų, taip pat yra savanoris projekte „Ukrainos vaikai Lietuvoje“. Be šių veiklų L. Naimovičius yra VšĮ „Istorijų centras“ organizuojamų tarptautinių moksleivių stovyklų-ekspedicijų kuratorius.

Visose srityse Lukas yra talentingas, atsakingas, patikimas, iniciatyvus, siekiantis naujų žinių ir tobulėjimo, todėl puikiai atitinka Vydūno jaunimo fondo skatinamas pilietiškas ir visuomenei naudingas veiklas.

Naimovicius Lukas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos