Sidebar

Projekto Nr. 09.3.3-LMT-K-712-19-0013  image description

Projekto pavadinimas: „Grimus-Neufeld modelio tyrimas“.

Projekto vykdymo laikotarpis: nuo 2020-09-14 iki2022-09-13

Stažuotojas: dr. Vytautas Dūdėnas

Stažuotės vadovas: doc. dr. Thomas Gajdosik

Projekto tikslas: Pagrindinis projekto tikslas yra atlikti labai nedaug tyrinėto modelio fenomenologinę analizę. Tai potencialiai gali atsakyti fundamentalius neutrino fizikos klausimus. Šis modelis yra vadinamas Grimus-Neufeld modeliu ir jis pasižymi unikaliomis savybėmis: sverto mechanizmas konkuruoja su radiacine masės generacija bei turi pakankamai nedaug postuluojamų dalelių už standartinio modelio ribų. Tai reiškia, kad jis yra pakankamai apribotas. Tačiau, kad galima būtų įvertinti tuos apribojimus kiekybiškai, yra reikalingi skaičiavimai bent jau vienos kilpos artinyje, kas apsunkina fenomenologinius tyrimus. Šio projekto metu, mes atliksime šio modelio fenomenologinį tyrimą ir apribosime parametrų vertes iš eksperimentinių neutrino fizikos duomenų. Mes tai planuojame pasiekti, naudojantis FlexibleSUSY. Šį programinį paketą vysto tyrimų grupė esanti Drezdeno Technikos Universitete, taigi mes planuojame sustiprinti bendradarbiavimą su jais, šiame projekte suplanuotomis mokslinėmis išvykomis.

Projektas finansuojamas iš Europos socialinio fondo lėšų (projekto Nr. 09.3.3-LMT-K-712-19-0013) pagal dotacijos sutartį su Lietuvos mokslo taryba (LMTLT)

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies. More information