Sidebar

es pav 1

Finansuojama iš Europos socialinio fondo investicijų veiksmų programos 9 prioriteto „Visuomenės švietimas ir žmogiškųjų išteklių potencialo didinimas“ 09.3.3-LMT-K-712 priemonės „Mokslininkų, kitų tyrėjų, studentų mokslinės kompetencijos ugdymas per praktinę mokslinę veiklą“. Projekto Nr 09.3.3-LMT-K-712-19-0031 pagal dotacijos sutartį su Lietuvos mokslo taryba (LMTLT).

Projekto santrauka ir tikslas
Podoktorantūros stažuotės metu planuojama nagrinėti naujus erdvėje nevienalyčių sūkurinių šviesos pluoštų sąveikos su atomais pasireiškimo būdus. Numatoma tirti šaltųjų atomų lokalizacija mažesnėje negu šviesos bangos ilgis erdvės srityje, naudojant koheretinę sąveiką tarp šviesos sūkurių ir atomų. Šis klausimas yra svarbus, kadangi difrakcijos riba paprastai riboja skiriamąją gebą. Be to, planuojama ištirti optinių sūkurių sąveiką su Rydbergo atomais, kuriais pastaruoju metu labai dominasi dėl jų tinkamumo apdoroti kvantinę informaciją. Tikimasi, kad projekto rezultatai bus naudojami kaip tiesioginės rekomendacijos eksperimentatoriams, tiriantiems šaltuosius atomus. Stažuotojo darbas podoktorantūros projekte leis kelti jo mokslinę kvalifikaciją sprendžiant aktualius atomo fizikos ir kvantinės optikos uždavinius, išplės stažuotojo akiratį šioje ir kitose fizikos srityse.

Projekto trukmė: 2020-09-14 – 2024-09-13
Podoktorantūros stažuotojas: 
dr. Hamid Reza Hamedi
Stažuotės vadovas: prof. Gediminas Juzeliūnas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos