Sidebar

Projekto Nr. 09.3.3-LMT-K-712-21-0036. image description

Projektas bendrai finansuotas iš Europos socialinio fondo lėšų (projekto Nr. 09.3.3-LMT-K-712-21-0036) pagal dotacijos sutartį su Lietuvos mokslo taryba (LMTLT).

Projekto pavadinimas: „Lazerinės tiesioginės 3D nano-litografijos lokalizacijos tyrimas in situ, naudojant fotoliuminescencijos registravimą”.

Projekto vykdymo laikotarpis: nuo 2020-10-09 iki 2021-03-28.

Projekto dalyvis: Doktorantas Edvinas Skliutas.

Santrauka: Projekto tikslas – Vykdyti LT3Dn-L lokalizacijos tyrimus skirtinguose pre-polimeruose (SZ2080, akrilintame epoksidintame sojų aliejuje, vanilino metakrilate ar kt.), fotoliuminescencijos registravimu in situ matuojant suformuotų elementų erdvinių matmenų priklausomybę nuo eksponavimo sąlygų (spinduliuotės intensyvumo, ekspozicijos trukmės ir energijos dozės). LT3Dn-L vyksta dviem etapais: norimo darinio suformavimo  pre-polimere ir jo ryškinimo tirpikliuose. Yra žinoma, kad ryškinimo metu medžiaga yra paveikiama tirpiklio, pvz., išbrinksta, susitraukia ar ištirpsta. Tiriant polimerizacijos lokalizaciją, yra svarbu žinoti kuo tikslesnius suformuotų darinių pradinius matmenis. Naudojantis stažuotės institucijos pasiūlyta metodika, bus įvertinami keliuose skirtinguose pre-polimeruose suformuotų objektų matmenys iškart po jų įrašymo ir palyginti su išmatuotomis vertėmis po ryškinimo.  Stažuotės metu gauti matavimų po ryškinimo rezultatai bus palyginti su išmatuotimis vertėmis, naudojant Lietuvoje esančią lazerinę sistemą. Stažuotė vyks Japonijoje, Šizuokos universitete.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos