Sidebar

Projekto Nr. 09.3.3-LMT-K-712-23-0035image description

Projekto pavadinimas: Neklasikinės sukinių būsenos labai šaltų atomų dujose

Projekto vykdymo laikotarpis: 2021-07-01 – 2023-07-01

Podoktorantūros stažuotoja: dr. Mažena Mackoit-Sinkevičienė

Stažuotės vadovas: habil. dr. Gediminas Juzeliūnas

Projekto santrauka ir tikslas: Pagrindinis projekto tikslas - ištirti periodiškai trikdomų bei veikiamų sukinio ir orbitos sąveikos šaltųjų atomų neklasikines būsenas, įtraukiant sukininius atomų laisvės laipsnius. Periodinis trikdymas yra patogus būdas, nes jis leidžia įjungti bei išjungti efektyvią sąveiką tarp atomų pasiekus optimalų sukinių suspaudimo laipsnį, įjungiant ir išjungiant trikdį tinkamu laiku. Toks lankstumas yra svarbus sukinių suspaustų būsenų taikymuose, kad būtų pasiektas optimalus suspaudimas.Tikimasi, kad projekto rezultatai bus naudojami kaip tiesioginės rekomendacijos eksperimentatoriams, tiriantiems šaltuosius atomus.

Finansuojama iš Europos socialinio fondo investicijų veiksmų programos 9 prioriteto „Visuomenės švietimas ir žmogiškųjų išteklių potencialo didinimas“ 09.3.3-LMT-K-712 priemonės „Mokslininkų, kitų tyrėjų, studentų mokslinės kompetencijos ugdymas per praktinę mokslinę veiklą“. Projekto Nr 09.3.3-LMT-K-712-23-0035 pagal dotacijos sutartį su Lietuvos mokslo taryba (LMTLT).

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos