Sidebar

image description

Projekto Nr. 09.3.3-LMT-K-712-25-0033

Projekto pavadinimas: Periodiškai moduliuotų struktūrų, tinkamų terahercų dažnio spinduliuotės poliarizavimui, kūrimas ir charakterizavimas

Projekto vykdymo laikotarpis: nuo 2021-09-01 iki 2022-03-31

Projekto studento vadovas:  dr. (hp) Virgilijus Vaičaitis

Studentas: Giedrius Balčas

Santrauka: Projekto tikslas – naudojant lazerinio medžiagų apdirbimo metodus sukurti ir pagaminti keletą periodiškai moduliuotų struktūrų, tinkamų THz dažnio spinduliuotės poliarizavimui ir ištirti jų savybes. Suprojektuoti ir pagaminti periodiškai moduliuotas silicio, padengto metalu, struktūras ir ištirti šių struktūrų pralaidumo, atspindžio ir sugerties priklausomybes nuo į jas krintančios THz spinduliuotės dažnio bei poliarizacijos.

Siekiamas rezultatas: vykdant šį projektą bus siekiama išplėsti G. Balčo bei kitų su projektu susijusių Vilniaus universiteto darbuotojų kvalifikaciją dirbant su lazeriais ir lazerinėmis medžiagų apdirbimo technologijomis, kas leis efektyviai projektuoti ir gaminti periodiškai moduliuotas silicio, padengto metalu, struktūras ir tirti šių struktūrų savybes THz dažnių ruože.

Projektas finansuojamas iš Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 9 prioriteto „Visuomenės švietimas ir žmogiškųjų išteklių potencialo didinimas“ 09.3.3-LMT-K-712 priemonės „Mokslininkų, kitų tyrėjų, studentų mokslinės kompetencijos ugdymas per praktinę mokslinę veiklą“.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos