Sidebar

Projektas „I ir II pakopos studijų modernizavimas medžiagotyros, nano- ir šviesos technologijų proveržio kryptimis (LaMeTech studijos)“.

Projekto numeris: VP1-2.2-ŠMM-09-V-01-005 (Finansavimo administravimo sutarties numeris VP1-2.2-ŠMM-09-V-01-005/ParS-13700-15566).

Projektas vykdomas pagal Lietuvos 2007-2013 m. Žmogiškųjų išteklių plėtros veiksmų programos 2 prioriteto „Mokymasis visą gyvenimą“ priemonę VP1-2.2-ŠMM-09-V „Studijų programų plėtra Nacionalinėse kompleksinėse programose“.

Projekto biudžetas: 5,777mln. Lt.

Projekte dalyvauja – Vilniaus universiteto Fizikos ir Chemijos fakultetai.

Projekto partneriai: Kauno technologijos universitetas ir Vilniaus Gedimino technikos universitetas.

Pagrindinės projekto veiklos:

Atnaujinti iš viso 4 ir sukurti 1 naują I-os pakopos studijų programas, atnaujinti 7 ir sukurti 1 naują antros pakopos studijų programas:

atnaujinti 3 VU Fizikos fakulteto I-os pakopos studijų programas ir Chemijos fakultete sukurti 1 naują studijų programą; atnaujinti 1 KTU  I-os pakopos studijų programą; atnaujinti 6 VU II-os pakopos studijų programas; atnaujinti 1 KTU  II-os pakopos studijų programą; sukurti 1 naują VGTU II-os pakopos studijų programą.

129 II-os pakopos studentus paremti studijų krepšeliais ir finansuoti jų papildomas praktikas mokslinėse įstaigose ir įmonėse.

Remti dėstytojų kvalifikacijos kėlimą tarptautinėse mokslinėse konferencijose ir stažuočių užsienyje metu.

Pradžia: 01/09/2010
Pabaiga: 26/10/2013

Projekto vadovas: Juozas Šulskus

Tikslas. Pertvarkyti I ir II pakopų studijų programas, kryptyse, kuriose sukauptas didžiausias mokslo potencialas: lazerių ir šviesos technologijos, puslaidininkių optoelektronikos technologijos ir naujų medžiagų (nano ir elektronikos) technologijos bei sudaryti sąlygas studentams ir dėstytojams įsisavinti modernias mokslo ir technologijų žinias.

Projekto esmė: Projekto veiklos yra koncentruotos į kelias siauras proveržio kryptis, glaudžiai susijusias su Saulėtekio ir Santakos slėnių plėtra.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos