Sidebar

Įpusėjus mokslo metams būsimiems studentams prasideda įtemptas metas. Kursų kartojimai, baigiamos skaityti knygos, papildomos pamokos ir bandomieji egzaminai. O kur dar atsakymas į klausimą: „kur stoti?“ Šį kartą mes kalbamės su Džiugu Litvinu, kuris šį etapą jau praėjo ir džiaugiasi savo pasirinkimu bei turi patarimų visiems būsimiems studentams.

Šiuo metu Džiugas – taikomosios fizikos studentas. Jis pripažįsta, jog pasirinkti studijų programą jam nebuvo didelis iššūkis, kadangi jau nuo mažens buvo itin smalsus. „Fizika ypatingai mane užkabino, kai bandžiau susižinoti, kaip veikia įvairūs mūsų buities bei žmonijos gyvenimą pakeitę išradimai: elektros lemputė, elektros turbinos, kosminės raketos, lazeriai, saulės elementai ir kiti prietaisai. Pradėjau domėtis ir pasirodo, kad visą tai sumąstė fizikai. Nuo tos akimirkos užplūdo dar didesnis smalsumas“ – pasakoja Džiugas.

Renkantis savo tolimesnį kelią Džiugas svarstė įvairias galimybes, tačiau kaip pats sako: „po išlaikytų  egzaminų atsikvėpiau ir įvertinau studijų galimybes Lietuvoje. Norėjau studijų, kurios suteiktų platų žinių bagažą bei gebėjimą spręsti problemas, kylančias bandant toliau vystyti technologijas mūsų pasaulyje.“ Tokios paieškos vaikiną nuvedė į Vilniaus universiteto Fizikos fakultetą. Šiuo metu Džiugas mokosi taikomosios fizikos bakalauro programoje ir šiais metais planuoja atsiimti diplomą.

Prakalbus apie lūkesčius ir gyvenimiškas pamokas universitete, Džiugas taip pat turi ką pasakyti. Vaikiną labiausiai nustebino jo pačio kertinis mąstymo pasikeitimas: „Dabar atrodo, kad į kiekvieną situaciją galiu pažvelgti kritiškai ir žingsnis po žingsnio tą problemą spręsti. Per pirmuosius metus universitete įgavau daug pasitikėjimo savimi, išmokau drąsiai reikšti savo nuomonę bei ją apginti. Dėl to labai džiaugiuosi.

            Nors mokslui Džiugas skiria nemažai dėmesio, jis pripažįsta, jog kartais prisiversti mokytis būna ypatingai sunku, tad reikia šiek tiek pravėdinti galvą. Atitrūkti nuo mokslu jam padeda užklasinė veikla. Vaikinas dainuoja chore „Gaudeamus“, groja gitara, keliauja ir sportuoja. Tokia veiklų įvairovė jam taip pat padeda išmokti planuoti savo laiką bei atsakingiau žiūrėti į darbus.

Patarimas būsimiems studentams

„Svarbiausia, kad jums patiktų. Siūlau pasidomėti, ar būsimi dalykai universitete kaip nors siejasi su patinkančia veikla. Visada galima išbandyti naujus dalykus, svarbiausia – nebijoti nesėkmių. „Klysti žmogiška, bet neklydęs nieko doro irgi nepasieksi. Tam gali prireikti ne vieno mėnesio, bet pradėjus jau nuo studijų pradžios, tą tikrai galima padaryti iki studijų galo.“ Džiugas savo ateitį sieja su aukštųjų technologijų vystymu ir linki visiems taip pat atrasti patinkančią sritį, kuri vėliau leistų mėgautis darbu kiekvieną dieną.

 

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos