Sidebar

IPhO 2020 – 51-oji tarptautinė fizikos olimpiada, vyksianti Vilniuje 2020 m. liepos 18–26 d., kviečia prisijungti prie savanorių komandos! Įgyvendindami didžiausią Lietuvoje tarptautinį mokslo renginį IPhO 2020 organizatoriai siekia suburti daugiau kaip 150 iniciatyvių, pozityvių ir atsakingų mūsų šalį reprezentuosiančių savanorių komandą, pasirengusią padėti olimpiados organizatoriams, dalyviams ir svečiams.

IPhO 2020 savanorių komandą sudarys:

  • Organizacinio komiteto savanoriai (birželio–liepos mėn., apie 10 savanorių) 
    Renginio organizatorių patikėtiniai, gebantys kokybiškai įgyvendinti iš anksto suplanuotas užduotis bei efektyviai spręsti iškilusias nenumatytas problemas (atskirų renginio dalių organizavimą ir įgyvendinimą, logistinę pagalbą organizatoriams).
    Privalumai: renginių organizavimo patirtis, gebėjimas dirbti komandoje, orientavimasis į rezultatą, gebėjimas greitai priimti sprendimus, komunikabilumas, puikios lietuvių ir anglų kalbų žinios. 

  • Akademinio komiteto savanoriai (liepos 16–26 d., apie 20 savanorių) 
    Nematoma pagalbos ranka, atsakinga už techninį olimpiados vykdymą (užduočių spausdinimą ir skenavimą, laboratorijų parengimą ir pan.).
    Privalumai: akademinės ar profesinės fizikos srities žinios, dalyvavimas tarptautinėse ar nacionalinėse fizikos olimpiadose ar konkursuose, dėmesingumas detalėms. 
    Mokinių delegacijų savanoriai (liepos 16–26 d., apie 110 savanorių) 
    Neatskiriami užsienio mokinių bičiuliai, kad ir kas nutiktų, visos olimpiados metu esantys šalia (delegatų pasitikimas/išlydėjimas oro uoste, lydėjimas renginiuose, ekskursijose ir laisvu laiku). 
    Privalumai: puikūs bendravimo įgūdžiai, pozityvumas, atvirumas ir pagarba kitoms kultūroms, patikimumas, lankstumas, gebėjimas sklandžiai bendrauti anglų ar kita užsienio kalba. 

  • Delegacijų vadovų savanoriai (liepos 16–26 d., apie 15 savanorių) 
    Lietuvos ir renginio ambasadoriai, pagal poreikį asistuojantys užsienio delegacijų vadovams visos olimpiados metu (komandų vadovų pasitikimas/išlydėjimas oro uoste, lydėjimas renginiuose, ekskursijose ir laisvu laiku). 
    Privalumai: domėjimasis fizikos sritimi, atvirumas ir pagarba kitoms kultūroms, paslaugumas, puikios lietuvių, anglų ar kitos užsienio kalbos žinios. 

  • Medijų savanoriai (birželio–liepos mėn., apie 10 savanorių) 
    IPhO 2020 veidas ir balsas viešojoje erdvėje (savalaikis ir nuoseklus IPhO 2020  informacinio turinio (straipsnių, komunikacinių žinučių, fotoreportažų, naujienlaiškių ir kt.) kūrimas ir sklaida iki renginio, renginio metu ir po jo). 
    Privalumai: patirtis viešosios komunikacijos srityje, puikios lietuvių ir anglų kalbų žinios,  socialinių tinklų išmanymas, operatyvumas. 

  • IPhO 2020 organizatoriai tikisi, kad renginio savanoriai:
    visu savanoriavimo laikotarpiu pasižymės pozityviu elgesiu, iniciatyvumu bei atsakingumu, sąžiningai laikysis sutartų įsipareigojimų ir terminų;
    inicijuos ir palaikys kokybišką ir pagarbų tarpkultūrinį bendravimą;  
    puikiai mokės lietuvių kalbą ir gebės bendrauti anglų ar kita užsienio kalba; 
    2020 liepos mėn. bus pilnamečiai (t.y., gimę ne vėliau kaip 2002 m. birželio 30 d.). 

  • Kiekvienam (-ai) IPhO 2020 savanoriui (-ei) bus suteikiama:
    IPhO 2020 apranga ir atributika (marškinėliai, kuprinės, gertuvės ir kt.);
    savanorystės mokymai;
    apgyvendinimas ir maitinimas visos Olimpiados metu;
    galimybė užmegzti platų tarptautinių pažinčių tinklą;
    galimybė dalyvauti formaliuose bei neformaliuose Olimpiadai skirtuose renginiuose ir ekskursijose.

Kaip tapti IPhO 2020 savanoriu?
iki vasario 29 d. užpildyti  šią registracijos formą: http://bit.ly/2sLGb85;
balandžio–kovo mėnesiais dalyvauti individualiame motyvaciniame pokalbyje, kurio metu bus detaliau aptariamas savanoriškos veiklos pobūdis, įsipareigojimai bei ypatumai;
gegužės mėnesį sulaukti atsakymo, ar pavyko tapti IPhO 2020 savanorių komandos dalimi;
birželio–liepos mėnesiais dalyvauti atranką įveikusių savanorių mokymuose ir pasirašyti savanoriškos veiklos sutartį;
liepos 16–17 dienomis dalyvauti pasiruošime renginiui;
liepos 18–26 dienomis dalyvauti IPhO 2020! 

Apie tolimesnę atrankos eigą – tikslius motyvacinių pokalbių, mokymų ir savanoriavimo grafikus – atrinkti kandidatai bus informuojami asmeniškai, registracijos formoje pateiktais el.pašto adresais. 
-----------------------------------------------------------------------
Į visus rūpimus klausimus atsakys: 

IPhO 2020 Savanorių koordinatorė 
Agnė Andriuškevičienė 
El.paštas: 
Tel. +370 687 75632
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos