Sidebar

Kovo 17-20 dienomis Vilniuje vyks fiziniams ir gamtos mokslams skirta konferencija „Open Readings 2020”. Per 63 metus į tarptautinį lygį išaugęs renginys šiandien yra didžiausia Europoje nemokama studentų konferencija, kasmet sulaukianti pasaulinio lygio  mokslininkų dėmesio. Vienas žymiausių mokslo atstovų šiemet – fizikos profesorius iš Australijos Chennupati Jagadish, kurio tyrimai apima neuromokslą, neurotechnologijas, puslaidininkių optoelektroniką, nanotechnologijas bei medžiagų mokslą.

Chennupati Jagadish vadovauja Puslaidininkių optoelektronikos ir nanotechnologijų tyrimų grupei, dirbančiai Australijos nacionaliniame universitete (ANU). Anksčiau jis ėjo Elektros ir elektronikos inžinierių instituto (Institute of Electrical and Electronics, IEEE) Fotonikos organizacijos ir Australijos medžiagų mokslų organizacijos prezidento pareigas. Iki 2016 m. Ch. Jagadish buvo Fizinių mokslų sekretorius ir viceprezidentas Australijos mokslų akademijoje. Mokslininko pagalbos konsultuojant techniniais klausimais prašo daugybė aukštųjų technologijų kompanijų net iš 25 skirtingų šalių.

Ch. Jagadish yra parašęs daugiau nei 930 mokslinių straipsnių, yra 5 US patentų autorius, knygos bendraautorius bei 13 knygų redaktorius. Tokie mokslininko pasiekimai neliko neįvertinti – Už pasiekimus moksle jis buvo pagerbtas prestižiniu ir didžiausiu Australijos nacionalinio universiteto Peter Baume apdovanojimu, IEEE Pionieriaus apdovanojimu nanotechnologijų srityje, UNESCO medaliu už nanotechnologijų mokslo plėtojimą. IEEE Nanotechnologijų taryba mokslininkui suteikė Nusipelniusio lektoriaus apdovanojimą.

Be didelio dėmesio mokslui, Ch. Jagadish taip pat užsiima ir filantropine veikla. Kartu su žmona dr. Vidya Jagadish profesorius yra įkūręs specialų fondą, skirtą gabiems studentams iš besivystančių šalių. Jagadish šeimos stipendijas gaunantys studentai kviečiami savo tyrimus atlikti aukšto lygio Australijos nacionalinio universiteto laboratorijose.

Šių metų “Open Readings” konferencijoje profesorius Ch. Jagadish ves paskaitą tema „Optoelektronikos ir energijos pritaikymams skirtos puslaidininkinės nanovielutės“ (angl.Semiconductor Nanowires for Optoelectronics and Energy Applications”), kurios metu papasakos apie nanovielelių svarbą bei potencialias jų pritaikymo galimybes didelio našumo lazeriuose, teraherciniuose detektoriuose, saulės elementuose ir net neuroniniuose tinkluose.

Mokslininkas yra paruošęs ir papildomą, mažiau formalią paskaitą „Ar nesėkmės yra kelias į sėkmę?”, kurios papasakos apie savo gyvenime iškilusius sunkumus, kaip jie buvo įveikti ir kaip ši patirtis padėjo jam tapti vienu sėkmingiausių mokslininkų.

Daugiau informacijos apie „Open Readings“ konferenciją rasite čia, naujienas galite sekti „Facebook“ platformoje.

„Open Readings“ konferencijos organizatoriai: Vilniaus universiteto Fizikos fakultetas, Valstybinių tyrimų institutas Fizinių ir Technologijos mokslų centras, SPIE Student Chapter of Vilnius University, OSA Student Chapter of Vilnius University and European Physical Society Young Minds Section of Vilnius.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos