Sidebar

Kompiuterinė fizika ir modeliavimas - studijų programa tiems, kurie nori suprasti gamtos reiškinius naudodami kompiuterius ir kompiuterines programas kaip tyrinėjimo įrankį, o ir pačius „įrankius nuolatos tobulinti.

 

Naudodami šiuolaikinius kompiuterius ir ypač našius superkompiuterius, naujausią programinę įrangą ir programavimo kalbas studijuojami ir modeliuojami įvairūs gamtos reiškiniai, įgyjamos žinios projektuoti ir valdyti eksperimentą, programuoti ir dirbti su dideliais duomenimis, tame tarpe kurti programų sistemas. 

Naudojant IT technologijas Kompiuterinė fizika ir modeliavimo studijų programoje daug dėmesio skiriama fizikiniams, technologiniams ir astrofizikiniams uždaviniams spręsti. Šioje studijų programoje galima įvaldyti vieną galingiausių superkompiuterių (HPC) Lietuvoje. Būtent naudojant šį superkompiuterį HPC Saulėtekis, dar šiais metais, pasiektas naujas rekordas - Vilniaus universiteto studentui su juo pavyko susimuliuoti 32 kvantinio kompiuterio kubitus. Ir atrodo tai nėra pabaiga, nes VU turės dvidėšimt kartų didesnį superkompiuterį, kurių viena dalis bus Fizikos fakultete Cheminės fizikos institute jau šių metų pabaigoje. Tad būsimiems studentams atsivers iki šiol dar nematytos galimybės. Taip pat tai yra vienintelė studijų programa Lietuvoje, kurioje, per pasirenkamuosius kursus, papildomai galite įgyti astrofizikinį išsilavinimą.

Programos absolventai dirba įvairiose aukštųjų technologijų įmonėse, mokslo įstaigose (pvz. mokslininkais Nacionaliniame fiziniu ir technologijos mokslų centre) ir kitose, IT žinių reikalaujančiose įmonėse (pvz. IT sprendimų vadovais, Telia Lietuva).

Studijas tęsia fizikos ir informatikos magistro srityse. Šios studijų programos absolventai dirba mokslininkais, IT vadovais, programuotojais, kibernetinio saugumo specialistais,  inžinieriais. Įvairus kursų pasirinkimas leidžia specializuotis dominančioje IT srityje, kurią po to galima pritaikyti nuo fizikinių reiškinių tyrinėjimo ir modeliavimo iki aukštųjų technologijų įmonėms reikalingų IT sprendimų.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos