Sidebar

International Day of Women and Girls in Science2

Lyčių lygybė visada buvo vienas svarbiausių Jungtinių Tautų Organizacijos klausimų. 2015 m. JTO Generalinė asamblėja, siekdama, kad didėtų moterų ir mergaičių įsitraukimas į gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos ir matematikos (STEM) mokslinius tyrimus bei būtų pripažinta moterų ir mergaičių vaidmens svarba mokslo bendruomenėse, priėmė rezoliuciją, kurioje nusprendė kiekvienų metų vasario 11 d. paskelbti Tarptautine moterų ir mergaičių moksle diena. 2021 m. tema: Moterys mokslininkės kovoje su COVID-19 (International Day of Women and Girls in Science | United Nations).

Tarptautinės moterų ir mergaičių dienos proga Europos universitetų aljansas „Arqus“ vasario 3 d. suorganizavo virtualius moterų mokslininkių ir akademinės bendruomenės debatus, kuriuose buvo diskutuojama tema: ar „sunkieji“ mokslai (gamtos mokslai, technologijos, inžinerija ir matematika) yra prieinami moterims ir tarp jų populiarūs ((Arqus Academic Debate #4: Women in Academia across Europe | Arqus (arqus-alliance.eu). Šie klausimai yra itin aktualūs Fizikos fakulteto bendruomenei. Diskusijoje dalyvavo mokslininkės Helène Courtois iš Liono universiteto, Margarita Sánchez Romero iš Granados universiteto ir Renate Dworczak iš Graco universiteto. Vilniaus universitetą debatuose atstovavo Fizikos fakulteto doc. dr. Sandra Pralgauskaitė. Diskusiją vedė Paduvos universiteto kultūros, socialinių ir lyčių santykių prorektorė Annalisa Oboe. Debatų įrašą galima paklausyti aljanso „Arqus“ Youtube kanale: Arqus Academic Debate #4: Women in Academia across Europe - YouTube.

Šia gražia proga linkiu sėkmės visoms Fizikos fakulteto mokslininkėms ir tyrėjoms. Linkiu mums visiems, kad Fizikos fakultetas būtų patraukli vieta dirbti visiems fakulteto mokslininkams ir darbuotojams.

Fizikos fakulteto dekanas prof. Juozas Šulskus

 International Day of Women and Girls in Science1

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos