Sidebar

Picture 1

Picture 2

Doc. dr. Mantas Šimėnas ir doc. dr. Vytautas Klimavičius šalia EPR ir BMR spektrometrų esančių VU Fizikos fakultete.

 

Vilniaus universiteto fizikai doc. dr. Mantas Šimėnas ir doc. dr. Vytautas Klimavičius kviečia studentus susipažinti su Magnetinio rezonanso spektroskopija. Organizuojamas keturių seminarų ciklas, kurių metu studentai susipažins su BMR (Branduolių Magnetinis Rezonansas) ir EPR (Elektronų Paramagnetinis Rezonansas) fizikiniais principais ir taikymais. Šie eksperimentiniai metodai yra plačiai taikomi medžiagų, bio ir kvantinės fizikos moksluose. Seminarų metu studentai susipažins su Fizikos fakultete vykdomais naujausiais tyrimais BMR ir EPR tematika.

Seminaro organizatoriai įgijo daktaro laipsnius Vilniaus universitete 2017/2018 metais. Po doktorantūros studijų doc. dr. Vytautas Klimavičius praleido trejus metus Darmštato technikos universitete (TU-Da), Vokietijoje, kur dirbo kietojo-kūno BMR ir DNP (Dinaminė Branduolių Poliarizacija) srityse. Šiuos metodus taikė tiriant katalizatorius ir kitas hibridines medžiagas. Doc. dr. Mantas Šimėnas po doktorantūros studijų stažavosi Londono universiteto koledže (UCL), Didžiojoje Britanijoje, kur gilinosi į EPR metodikos tobulinimą bei taikymus kvantinių technologijų tyrimuose. 

Susidomėjusius studentus prašome registruotis: 

Iki susitikimo!

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos