Sidebar

Kovo 3 d. Lietuvos mokslų akademijoje iškilmingai apdovanoti 2021 m. Lietuvos mokslo premijų laureatai. Tarp jų iš Fizikos fakulteto premiją pelnė Tomas Čeponis, Eugenijus Gaubas, Juozas Vidmančius Vaitkus už darbų ciklą „Didelių įtėkių poveikių medžiagai tyrimai radiacijos dozimetrijai ir spindulinių technologijų kūrimui (2006–2020)“.

Iš viso skirtos septynios premijos: po dvi – humanitarinių ir socialinių, fizinių, biomedicinos ir žemės ūkio mokslų srityse, viena – technologijos mokslų srityje. Iš jų net 5 pelnė VU mokslininkai. Į premijas pretendavo 24 darbai. Premijos dydis – 32 760 eurų.

LMP komisijos pirmininkas akad. Jūras Banys renginio pradžioje paprašė susirinkusiųjų pagerbti žūstančius Ukrainoje. Jis akcentavo, kad ypač karo metu galime įvertinti, kaip gerai mes gyvename ir kaip džiugu, kad turime aukšto lygio mokslą.

Renginyje taip pat dalyvavo ir laureatus sveikino Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė bei Lietuvos Respublikos Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė.

 

Skaityti plačiau.

 

0U9A2799

 LMA nuotrauka

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos