Sidebar

Jau penktą kartą Lietuvos mokslų akademija (LMA) renka jaunuosius akademikus. Iš 37 kandidatų LMA mokslų skyriuose išrinkti dešimt LMA Jaunosios akademijos (LMAJA) narių. Tarp naujųjų LMAJA narių, patvirtintų gruodžio 13 d. LMA prezidiumo nutarimu, yra ir Vilniaus universiteto mokslininkų.

Matematikos, fizikos ir chemijos mokslų skyriuje paskirtas dr. Vytautas Klimavičius iš VU Fizikos fakulteto. VU vyresniojo mokslo darbuotojo mokslinių tyrimų sritis – branduolių magnetinio rezonanso spektroskopija ir jos taikymas funkcinių medžiagų tyrimuose. Jis yra 37 mokslinių publikacijų, kurios cituotos 370 kartų, bendraautoris, h indeksas 13. Yra laimėjęs prestižinę Aleksanderio fon Humbolto (Alexander von Humboldt) stipendiją, aktyviai dalyvauja projektinėje ir kitoje mokslinėje veikloje, atstovauja Lietuvai AMPERE magnetinių rezonansų asociacijoje, konkursiniu būdu yra laimėjęs VU fondo finansavimą tyrimams VU Fizikos fakultete.

 

Apie kitus skyrius plačiau galite skaityti čia: https://bit.ly/3V8TExH

 

Lietuvos mokslu akademija 642x410

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos