Sidebar

Informuojame, kad VU Centrinė rinkimų komisija paskelbė rinkimų į laisvą Senato nario vietą pradžią. Rinkimai vyksta vadovaujantis Vilniaus universiteto statutu bei Vilniaus universiteto senato narių rinkimų tvarkos aprašu (Vilniaus universiteto senato 2022 m. vasario 22 d. nutarimo Nr. SPN-4 redakcija).

Fizikos fakultete bus renkamas 1 narys į Senatą.

Kandidatų dalyvauti šiuose rinkimuose kėlimas vyksta iki kovo 16 d. 15:00 val. 

Pagal Senato narių rinkimų tvarkos aprašo 14 punktą, teisę kelti kandidatus į Senato narius turi kiekvienas fakulteto Rinkėjas, raštu kreipdamasis į Padalinio rinkimų komisiją ir iškeldamas savo ar kito Rinkėjo kandidatūrą. Kito Rinkėjo kandidatūra gali būti iškelta tik esant jo sutikimui.

Rinkėjais yra VU Statuto 12 straipsnio 4 dalies reikalavimus atitinkantys dėstytojai ir mokslo darbuotojai, dirbantys Universitete pagal neterminuotas darbo sutartis arba ne trumpiau kaip 3 metus nepertraukiamai dirbantys Universitete pagal terminuotas darbo sutartis ne mažiau kaip 1/2 Universiteto teisės aktuose nustatytos darbo laiko normos (ne mažiau kaip puse etato).

Pagal Senato narių rinkimų tvarkos aprašo 16 ir 17 punktus, kandidatai į Senato narius keliami konkrečiame padalinyje ir įrašomi į atitinkamo padalinio kandidatų į Senato narius sąrašą kreipiantis raštu į padalinio rinkimų komisiją:

PRAŠYMAS BŪTI KANDIDATU Į SENATO NARIUS

SUTIKIMAS BŪTI KANDIDATU Į SENATO NARIUS

Centrinės rinkimų komisijos pavedimu raginame aktyviai dalyvauti VU Senato nario rinkimuose bei raštiškus siūlymus į Senato narius pristatyti iki 2023 m. kovo 16 d. (ketvirtadienio) 15.00 val. į Fizikos fakultetą, Saulėtekio al. 9, III rūmai, 310 kab. (tel. 2366049).

Senato nario rinkimai padalinyje planuojami balandžio 12 – 13 dienomis (apie tikslų laiką ir vietą bus pranešta vėliau). Prieš tai, balandžio 5 – 6 dienomis Senato narių rinkimų tvarkos aprašo 29 p. nustatyta tvarka vyks išankstinis balsavimas Senato nario rinkimuose.

 

VU FF rinkimų komisijos pirmininkas

doc. dr. Kazimieras Glemža

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos