Sidebar

4D78D016 8D71 4CE9 8A03 3405EBCAD156Su giliu liūdesiu pranešame, kad mirė ilgametis Vilniaus universiteto Fizikos fakulteto profesorius Stanislovas Sakalauskas.

 

Profesorius Stanislovas Sakalauskas gimė 1940 m. vasario 25 d. Girelės kaime Panevėžio apskrities Raguvos valsčiuje. 1963 m. baigęs tuometinį Kauno politechnikos institutą, pradėjo dirbti Vilniaus universiteto Fizikos fakultete, kur dėstė ir dirbo mokslinį darbą beveik penkis dešimtmečius. Nuo 1972 m. dėstė Fizikos fakulteto studentams, kurie jį prisimena kaip labai kvalifikuotą, korektišką, tikslų, reiklų sau ir studentams dėstytoją. 1991 m. jam buvo suteiktas profesoriaus pedagoginis vardas. Pagrindinė profesoriaus mokslinių tyrimų kryptis – puslaidininkinių medžiagų ir prietaisų talpinių charakteristikų tyrimai. Jis kūrė daugiaparametriųs talpinius keitiklius ir matuoklius, plėtojo procesų tuose prietaisuose teorinius tyrimus, sukūrė ir produktyviai taikė unikalius jų charakterizavimo metodus, paskelbė daugiau nei 200 mokslinių straipsnių, yra 20 išradimų autorius, 1973–1974 m. stažavosi Paryžiaus universitete VI ir Aukštojoje fizikos ir chemijos mokykloje Paryžiuje. 1990 m. jam suteiktas habilituoto technologijos mokslų daktaro laipsnis. Profesorius 1985–1992 m. buvo Vilniaus universiteto Fizikos fakulteto prodekanas. Daug energijos ir laiko profesorius paskyrė fizikinės terminologijos norminimui, jis yra trijų daugiakalbių žodynų bendraautorius.

Puslaidininkių fizikos katedros, kurioje dirbo profesorius, ir viso Fizikos fakulteto kolegos jį prisimins kaip originalų ir svarų indėlį įnešusį mokslininką bei malonų, mandagų, eleganciją ir pozityvias emocijas spinduliuojantį bendradarbį.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos