Sidebar

Nepraleiskite ketvirtojo Café Scientifique, skirto artėjančiai „Open Readings 2020“ konferencijai! Šį kartą paskaitą „Sintetinės biologijos revoliucija - kaip tai keis mūsų kasdienybę?“ ves Vilniaus universiteto biotechnologijų studentas ir iGem Vilnius 2019 komandos vadovas Valentas Brasas.

Aštuntojo dešimtmečio pabaigoje prasidėjusios modernios, mokslu pagrįstos biotechnologijos galią paspartino naujausi pokyčiai, tokie kaip masinė DNR sintezė ir sekoskaita bei CRISPR įrankiai genomo redagavimui. Šių įrankių sąsaja su kitomis vykstančios ketvirtosios pramonės revoliucijos technologijomis, tokiomis kaip dirbtinis intelektas, robotika, IT atvėrė naujų galimybių šiuo metu itin besivystančiam tyrimų laukui - sintetinei biologijai. Paskaitos metu bus pristatomi naujausi sintetinės biologijos projektai, kurie jau dabar keičia ar keis ekonomiką ir pramonę, kuri labai skirsis nuo tos, kurią mes žinome šiandien.

RENGINYS NEMOKAMAS ir skirtas visiems, besidomintiems mokslu!

Renginio vieta: Bare „Čingis“, Jono Basanavičiaus g. 8a, Vilnius

Laikas: Vasario 18 d., 18 val.

Café Scientifique – vieta, kur neformalioje aplinkoje prie kavos ar taurės vyno galime išgirsti mokslo aktualijas, atradimus ir naujausias idėjas iš entuziastingų mokslininkų lūpų – paprastai ir įdomiai, taip, kad suprastų kiekvienas! Café Scientifique yra atvira diskusijų erdvė, kuri skatina plačiąją visuomenę aktyviau domėtis mokslu, ji ištraukia mokslą iš tradicinių akademinių erdvių į realybę, pademonstruodama mokslo prieinamumą. Šis susitikimų ciklas skirtas artėjančiai „Open Readings 2020“ konferencijai.

Taip pat nepamirškite, jog tęsiasi registracija į „Open Readings 2020“ konferenciją. Spausk čia ir registruokis jau dabar! (Registracija tęsis iki vasario 1 d.)

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos