Sidebar

Nepraleiskite penktojo Café Scientifique, skirto artėjančiai „Open Readings 2020“ konferencijai! Šį kartą paskaitą „Puppet masters – žmogus ir mikrobiota, kas ką valdo?“ ves Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centro docentė Eglė Lastauskienė.

Nutukimas, depresija, miego sutrikimai, judėjimo trūkumas ir kitos šiuolaikinės visuomenės problemos kelia didelį susirūpinimą. Moksliniais tyrimais parodyta, kad žarnyno mikrobiota gali padėti organizmui kovoti su aukščiau išvardintomis problemomis. Žarnyno mikrobiota veikia šeimininko organizmą reguliuodama nervo klajoklio veiklą, stabdydama patogeninių bakterijų augimą ir padėdama organizmui virškinti įvairius produktus. Šiuo metu vis daugiau dėmesio sulaukia regioniniai mikrobiotos tyrimai. Mitybiniai ir gyvenimo būdo įpročiai, skirtingose geografinėse Europos dalyse ženkliai skiriasi ir yra svarbūs žarnyno mikrobiotos susiformavimui. Taip pat daugėja duomenų ir apie odos mikrobiotos įtaką žmogaus gyvenimo kokybei. Taigi, kas ką valdo, kodėl laimingam žmogui reikalingos laimingos bakterijos, pasikalbėsime paskaitoje.

RENGINYS NEMOKAMAS ir skirtas visiems, besidomintiems mokslu!

Renginio vieta: Bare „Čingis“, Jono Basanavičiaus g. 8a, Vilnius

Laikas: Kovo 10 d., 18 val.

Sekite renginį ir su juo susijusias naujienas facebook: https://www.facebook.com/events/489876655251236/

Café Scientifique – vieta, kur neformalioje aplinkoje prie kavos ar taurės vyno galime išgirsti mokslo aktualijas, atradimus ir naujausias idėjas iš entuziastingų mokslininkų lūpų – paprastai ir įdomiai, taip, kad suprastų kiekvienas! Café Scientifique yra atvira diskusijų erdvė, kuri skatina plačiąją visuomenę aktyviau domėtis mokslu, ji ištraukia mokslą iš tradicinių akademinių erdvių į realybę, pademonstruodama mokslo prieinamumą. Šis susitikimų ciklas skirtas artėjančiai „Open Readings 2020“ konferencijai.

Cafe Scientifique renginį remia: EPS Young Minds (YMCA2020A01), SPIE Student Chapter Vilnius University, OSA Vilnius University Student Chapter.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos