Sidebar

Fizikos fakulteto Branduolių ir elementariųjų dalelių fizikos sklaidos centras kartu su Nacionaliniu vėžio institutu (NVI) ir Kauno technologijos universitetu kovo 31-ąją dieną kviečia moksleivius ir studentus į pirmą kartą Lietuvoje vyksiantį renginį „Tarptautinė hadronų terapijos meistriškumo pamoka“.


Šio renginio tikslas – moksleivius, studentus ir visuomenę supažindinti su fundamentiniais tyrimais ir jų praktiniu pritaikymu, pademonstruoti kaip dalelių ir jų sąveikos su medžiaga tyrimai pritaikomi medicinoje. Renginio metu moksleiviai ir studentai susipažins su CERN tyrimų pritaikymu medicinoje, hadronų terapijos taikymu vėžinių susirgimų gydymui, o atlikdami praktinę užduotį – susipažins su hadronų terapijos planavimo programine įranga. Renginio pabaigoje per dieną įgyti įgūdžiai ir pasiekti rezultatai video tilto metu bus aptarti su Vokietijos vėžio tyrimų centru (DKFZ), įsikūrusiame Heidelberge.
Renginio organizatoriai Lietuvoje – Vilniaus universitetas, Nacionalinis vėžio institutas ir Kauno technologijos universitetas. Renginys skirtas 15-19 metų amžiaus moksleiviams (-ėms) ir pirmo kurso studentams (-ėms). Registracija būtina.

Registracijos froma

Renginio programa

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos