Sidebar

Nuo paskutinio Vilniaus universiteto (VU) mecenato vardo suteikimo praėjus dešimtmečiui, septyniems naujiems fiziniams ir juridiniams asmenims už VU misijos suvokimą ir jos palaikymą, svarią materialinę paramą VU ir jo bendruomenei buvo suteikti mecenatų vardai.

Mecenatų gretas papildė: Viktoras Gediminas Gruodis, UAB „Thermo Fisher Scientific Baltics“ (generalinis direktorius Algimantas Markauskas), Nerijaus ir Kaetanos Numų šeima, Darius Zubas, Redos ir Alvydo Žabolių šeima, UAB „Ekspla“, priklausanti „Eksma“ įmonių grupei (valdybos pirmininkas Rimantas Kraujalis), ir UAB „Light Conversion“ (valdybos pirmininkas Romualdas Danielius). Pastarieji penki mecenatai yra parėmę VU fondą ne mažesnėmis nei 300 000 eurų sumomis.

„Mecenatystės tradicijos VU yra itin gilios nuo pat jo steigimosi. Didįjį kiemą juosiančiose sienose įamžinti ne tik VU steigėjai, žymiausi mokslininkai, bet ir reikšmingiausi mecenatai. Jie primena čia pradėtų ir plėtotų idėjų bei darbų reikšmę, nes VU visada buvo daugiau nei mokslo įstaiga – tai vienas iš svarbiausių šalies pažangos židinių. Džiaugiuosi, kad vis daugiau žmonių ir įmonių tai supranta, prisideda prie VU misijos įgyvendinimo ir stiprina mecenatystės kultūrą Lietuvoje“, – sako VU rektorius prof. Artūras Žukauskas.

VU fondas – tai pirmasis ir vienintelis universitetinis investicinis neliečiamojo kapitalo fondas Lietuvoje. Jis yra įkurtas VU alumnų ir siekia užtikrinti pasaulinį VU konkurencingumą. VU fondui skirta parama yra investuojama, o gaunama grąža skiriama talentingiausiems studentams finansuoti, gabiausiems dėstytojams ir mokslininkams iš užsienio pritraukti, esamų mokslininkų ir studentų stažuotėms skatinti, globalius poreikius atitinkančioms studijų programoms kurti, moksliniams tyrimams ir kitoms į VU pridėtinės vertės kūrimą nukreiptoms veikloms. Didžiausių pasaulyje neliečiamojo kapitalo fondų (angl. endowment) vertė viršija dešimtis milijardų eurų.

Šių metų kovo 4 d. Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendimu, remiantis 2018 m. priimtu LR mecenavimu įstatymu, VU fondas tapo pirmuoju mecenuojamuoju projektu, o VU fondo dalininkai Nerijus Numa, Darius Zubas, Alvydas Žabolis, UAB „Ekspla“ ir UAB „Light Conversion“ buvo pripažinti pirmaisiais Vilniaus miesto savivaldybės mecenatais.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos