Sidebar

Fizikos fakulteto Taikomosios elektrodinamikos ir telekomunikacijų instituto mokslininkai jau ne vienerius metus bendradarbiauja su kolegomis iš Lenkijos mokslų akademijos Žemų temperatūrų ir struktūrų tyrimo instituto ir Vroclavo mokslo ir technologijų universiteto.

Gegužės mėnesį bendradarbiavimo rezultatai paskelbti net keliuose aukšto lygio leidiniuose. Mėnesio pradžioje pasirodė straipsnis žurnale „Science Advances“, o šią savaitę bendro darbo rezultatai paskelbti „Chemistry of Materials“ (Amerikos chemijos draugijos žurnalas, skirtas naujų ir inovatyvių medžiagų tyrimams bei turintis itin aukštą cituojamumo rodiklį (>10)). Šioje publikacijoje Vilniaus universiteto fizikai dr. Mantas Šimėnas, dokt. Sergejus Balčiūnas ir prof. habil. dr. Jūras Banys kartu su kolegomis iš Lenkijos pristatė atrastą naują hibridinę medžiagą ir ją charakterizavo. Šis junginys pasižymi patraukliomis optinėmis ir elektrinėmis savybėmis, kurios gali būti pritaikytos naujų bei itin našių saulės elementų bei elektronikos įrenginių gamyboje. Tyrimo iliustracija papuošė žurnalo Chemistry of Materials numerio, kuriame šis darbas yra publikuotas, viršelį.

Daugiau informacijos: 

„Three-Dimensional Perovskite Methylhydrazinium Lead Chloride with Two Polar Phases and Unusual Second-Harmonic Generation Bistability above Room Temperature“, Chem. Mater. 32, 4072-4082 (2020)

https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acs.chemmater.0c00973

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos