Sidebar

Gegužės 23 d. Vilniaus universiteto Studentų atstovybės (VU SA) nuotolinėje ataskaitinėje-rinkiminėje konferencijoje buvo išrinktas naujas VU SA prezidentas – Justas Kvedaravičius, VU Fizikos fakulteto trečio kurso studentas.

Kaip pagrindinius veiklos siekius J. Kvedaravičius nurodo studentų socialinių garantijų užtikrinimą: studijų paskolų sistemos gerinimą, didesnių stipendijų siekimą, dialogo bendruomenėje didinimą ir sąlygų pasinaudoti COVID-19 pandemijos metu atsiradusioms galimybėmis gerinti studijų kokybę ir aplinką sukūrimą.

„Po šio karantino laikotarpio, manau, matysis labai nemažų pandemijos padarinių ir reikės nemažai darbo tam, kad užtikrintumėme studentų socialinę gerovę, kuri leistų studentams studijuoti ir neiškristi iš aukštojo mokslo sistemos“, – sakė J. Kvedaravičius.

Už siekį tapti didžiausios ir seniausios Lietuvoje studentų savivaldos vadovu išreiškusį J. Kvedaravičių savo balsą atidavė 99 (75 proc.) konferencijos delegatai.

Ataskaitinėje-rinkiminėje konferencijoje naująjį VU SA prezidentą ir studentus sveikino VU rektorius prof. Rimvydas Petrauskas. Jis linkėjo studentams ir toliau puoselėti atstovavimo kultūrą, diskutuoti ir saugoti tradicijas. Švietimo, mokslo ir sporto viceministras padėkojo už darbus, nudirbtus kartu. Sveikinimo žodį tarė ir Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos prezidentas Lukas Kornelijus Vaičiakas.

VU SA Revizijos komisijos nariais išrinkti Bernadeta Dikčiūtė, Milda Girdenytė, Erika Nedvecka, Haroldas Vitunskas ir Dominyka Žukovska. Konferencijoje patvirtintos metų veiklos, finansinė ir Revizijos komisijos ataskaitos.

Ataskaitinėje-rinkiminėje konferencijoje balsavimo teisę turi 10 kiekviename VU SA padalinyje išrinktų delegatų ir VU SA prezidentas.

Vilniaus universiteto Studentų atstovybė (VU SA) – seniausia ir didžiausia Lietuvoje visuomeninė ekspertinė švietimo organizacija, efektyviai atstovaujanti studentams Vilniaus universitete ir už jo ribų, puoselėjanti universitetinę kultūrą ir kurianti palankiausias sąlygas studentų saviraiškai.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos