Sidebar

Nepaisant nuotolinės šių studijų metų pabaigos, Vilniaus universitete apsispręsta organizuoti tradicinį diplomų teikimą. Birželio 25 d. VU Didžiajame kieme Fizikos fakulteto absolventams įteikti bakalauro ir magistro diplomai bei išdalintos vardinės stipendijos.

Iš viso šiais metais diplomus gavo 75 bakalaurai ir 47 magistrai. 11-kai magistrų ir dviems bakalaurams įteikti Magna Cum Laude diplomai, taip pat septyni bakalaurai džiaugėsi Cum Laude diplomais. Šiais metais absolventams buvo įteikti ir trys ypatingi diplomai - jie skirti už kartu pasirinktas gretutines padegogikos studijas bei įgytą padegogikos bakalaurą. 

Fizikos fakulteto dekanas prof. dr. Juozas Šulskus absolventus sveikino sakydamas, jog „mokytis reikės visą gyvenimą ir visisškai nesvarbu kokioje srityje. Svarbiausia, jog universitete įgavote išsilavinimą, kuris jums ateityje padės priimti teisingus sprendimus.“ Dekanas absolventams linkėjo darbe ieškoti malonumo, o susidūrus su sunkumais „bandyti dar ir dar kartą, nes nėra nieko pasaulyje ko negalima padaryti iš trečio karto“ - nuotaikingai kalbėjo prof. dr. Juozas Šulskus bei pridėjo: „Linkiu neramaus gyvenimo ir sėkmės, o kadangi viskas vyksta pagal dėsnius, tai jums kelias visada bus į kalną ir prieš vėją. Tad gero jums vėjo ateityje!“

Šventėje absolventams linkėjimus siuntė ir Lietuvos mokslų akademijos prezidentas akad. Jūras Banys, kuris absolventus sveikino pasirinkus ne tik geriausia universitetą pasaulyje, bet ir geriausią fakultetą jame.

Šventės metu buvo įvertinti šiais metais geriausi apginti bakalauro baigiamieji darbai ir skirta dr. Remio Gaškos vardinė stipendija. Ji atiteko Fizikos programos IV kurso studentui Mariui Navickui ir Taikomosios fizikos programos IV kurso studentui Džiugui Litvinui.

Ilgamečiai fakulteto partneriai „Tele2”, fizikos fakulteto studentams padeda siekti geresnių studijų rezultatų, dalyvauti moksliniuose tyrimuose Telekomunikacijų ir M2M technologijų srityje skirdami vardines stipendijas. Ši stipendija skiriama už šiais metais apgintus bakalauro baigiamuosius darbus Telekomunikacijos ir M2Mtechnologijų srityje. Absolventus sveikino „Tele2“ technikos direktorius Baltijos šalims Valerij Kovzan, kuris vardines stipendijas įteikė Telekomunikacijų fizikos ir elektronikos programos IV kurso studentui Tomui Česnavičiui bei Taikomosios fizikos programos IV kurso studentei Dianai Pavlovaitei.  

Ačiū sakom FiDi, kurių dėka, kaip ir pridera fizikams, diplomų įteikimo šventę baigiame EFEKTINGAI!

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos