Sidebar

Šie metai yra ypatingi fizinių ir gamtos mokslų konferencijai „Open Readings“. Prieš 65-ius metus pirmą kartą Vilniaus universitete „Open Readings“ vyko kaip laisvieji skaitymai, tačiau dabar tai išaugo į studentų gerai žinomą, tarptautinę konferenciją. Dėl besitęsiančios pandemijos, kovo 15-18 d. konferencija „Open Readings 2022“ vyks virtualioje „ZOOM“ platformoje.

Studentai ir jaunieji mokslininkai turės galimybę ne tik pristatyti savo atliktus tyrimus, bet ir išgirsti net 8 gerai žinomus Lietuvos ir užsienio mokslo srities atstovus. Į konferenciją „Open Readings 2022“ pakviesti pasaulinio lygio pranešėjai pasidalins savo patirtimi, darbais ir idėjomis. Bus galima išgirsti pranešimus kvantinės, kietojo kūno, lazerių fizikos, mikrobiologijos ir organinės optoelektronikos bei puslaidininkių srityse.

Vienas iš kviestinių lektorių yra profesorius John Dudley, gavęs SPIE President's Award, the Optica Hopkins Leadership Award ir dar daug kitų. Konferencijos metu profesorius pasidalins įžvalgomis apie netiesinio mokslo vystymąsi, medicininės diagnostikos naujausius metodus ir naujų saulės sistemos planetų aptikimą. Konferencijos metu lektorius Mantas Šimėnas pasakos apie hibridines medžiagas ir jose vykstančius įdomius fizikinius procesus, tokius kaip elektrinių dipolių stiklo fazės susiformavimas bei kvantinių rotorių dinamika. Konferencijos dalyviai turės galimybę išgirsti ir pasaulyje labai gerai žinoma mokslininkę Luisa Torsi. Mokslininkė šiuo metu dirba prie funkcinių medžiagų bei elektroninų prietaisų naudojamų jutikliuose. Taip pat pranešimą skaitys ir Roland Hanson dirbantis kvantinių tinklų srityje, spektroskopijos ekspertė Milda Pučetaitė bei gerai žinomas profesorius Kasper Moth – Poulsen. Konferencijos dalyviai galės išgirsti ir mokslininkę Ursula Wurstbauer, kuri šiuo metu domisi bei dirba su 2D ir nano – sistemomis.

Antrus metus iš eilės į „Open Readings 2022“ mokslinę konferenciją bus įtraukti ir moksleiviai. Pirmąją konferencijos dieną organizuojamas renginys – moksleivių sesija suteiks galimybę jaunimui pažvelgti į gamtos mokslus iš arti. Moksleiviai galės pristatyti savo atliktus tyrimus biologijos, chemijos ar fizikos srityse bei išgirs keturių kviestinių lektorių pranešimus. Pranešimus skaitys neuromokslininkė Urtė Neniškytė, mokslininkė Renata Minkevičiūtė, neuropsichologė Ramūne Dirvanskienė bei mokslininkas Andrius Laurikėnas.

Šiais metais konferencijoje turėsime labai ypatingą svečią – Cheeky Scientist generalinį direktorių bei įkurėją dr. Isaiah Hankel. Cheeky Scientist yra viena didžiausių platformų pasaulyje, kuri padeda daktaro laipsnį įgijusiems žmonėms rasti darbus industrijoje. Dr. Isaiah Hankel straipsniai, tinklalaidės bei mokymosi kursai yra pasiekę net 152 šalis. Taip pat lektoriaus išleistos knygos yra vienos geriausiai parduodamų knygų pasaulyje. Doktorantūrą pabaigusiems ir pasinaudojusiems Hankel metodais pavyko įsidarbinti į tokias įmones kaip Amazon, Apple, Tesla ir dar daug kitų. Konferencijos „Open Readings 2022“ dalyviai turės išskirtinę progą išgirsti pranešimą apie sėkmingą perėjimą iš akademinės srities į industriją.

„Open Readings 2022“ konferencijos organizatoriai: Vilniaus universiteto Fizikos fakultetas, Fizinių ir Technologijos mokslų centras, SPIE Student Chapter of Vilnius University, Optica Student Chapter of Vilnius University ir European Physical Society Young Minds Section of Vilnius.

Daugiau informacijos apie konferenciją: http://www.openreadings.eu/

OpenReadingsPoster mokyklos be telefono 1

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos