Sidebar

Vilniaus universiteto Fiziko fakulteto Fotonikos ir nanotechnologijų instituto jaunasis mokslininkas Lukas Naimovičius, Europos fizikų draugijos „Young Minds“ Vilniaus skyriaus prezidentas, vienas iš tarptautinės fizinių bei gamtos mokslų konferencijos „Open Readings“ organizatorių.

L. Naimovičiaus dirba ties molekuliniu metodu, kuris leidžia artimos infraraudonosios spinduliuotės fotonus konvertuoti į regimąją spinduliuotę, tam panaudojant organines medžiagas. Pastarosios leidžia technologiją atpiginti ir padidinti jos našumą, lyginant su rinkoje egzistuojančiomis technologijomis. Pokalbyje fizikas pasidalino, kad ši technologija yra labai perspektyvi daugelyje sričių. Viena iš pritaikymo sferų – chemijos pramonė. Ten konversiją galima panaudoti, siekiant sužadinti cheminę reakciją tik tam tikroje didelio indo vietoje. Visgi ypač daug perspektyvų teikia šios technologijos pritaikymas medicinos srityje: nors vaistas patekęs į organizmą paplinta labai plačiai, šviesos pagalba jį galima būtų aktyvuoti tik tam tikroje specifinėje vietoje.

Taip pat jaunasis mokslininkas pristatė ir sparčiai artėjačią konferenciją „Open Readings“. Šiemet ji vyks kovo 15–18 dienomis. Konferencijoje bus plėtojama daugybė temų, pradedant nuo astrofizikos ir baigiant molekulių inžinerija bei savo pranešimus skaitys netgi 8 lektoriai iš skirtingų šalių.

Visą tinklalaidę galite žiūrėti čia: https://bit.ly/34ucM55

Screenshot 2022 03 10 at 11.39.03 min

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos