Sidebar

Du gegužės ir birželio penktadienius Fizikos fakulteto mokslinėse laboratorijose lankėsi devintokai (-ės) ir dešimtokai (-ės) iš Kėdainių Atžalyno bei Nemenčinės Gedimino gimnazijų. Šios ekskursijos buvo vasario 11 d. asociacijos BASNET Forumas kartu su partneriais organizuoto renginio Lietuvos gimnazijų moksleivėms ir moksleiviams, skirto Jungtinių Tautų Organizacijos Generalinės Asamblėjos paskelbtai Tarptautinės moterų ir mergaičių moksle dienai paminėti, metu vykusios viktorinos prizai: geriausiai į klausimus atsakę (-iusios) moksleivės ir moksleiviai su visa savo klase buvo pakviesti (-os) apsilankyti Lietuvos universitetų ir mokslo centrų mokslinėse laboratorijose.

Fakulteto dekanas prof. Juozas Šulskus pasveikino atvykusias(-ius) moksleives ir moksleivius ir trumpai pristatė Fizikos fakultetą, jame atliekamų tyrimų kryptis bei studijų programas. Moksleivės ir moksleiviai apžiūrėjo mokslines laboratorijas „iš vidaus“, turėjo galimybę stebėti eksperimentus, fakulteto mokslininkai ir mokslininkės papasakojo apie jų atliekamus mokslinius tyrimus. Žinoma, aplankytos ne visos laboratorijos – tam reikėtų keletą dienų, o ne valandų, trunkančių apsilankymų. Malonu girdėti tokius atsiliepimus, kaip Kėdainių Atžalyno gimnazijos mokytojos Audros Rutkauskienės: „Labai dėkojame už padovanotą įspūdingą ekskursiją, kuri paskatino dalį mokinių pakoreguoti savo asmeninius ugdymo planus ir fiziką pasirinkti išplėstiniu kursu“.

Picture 1

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos