Sidebar

Šiandien Vilniuje prasidėjo 14-oji Europos atomų, molekulių ir fotonų konferencija (ECAMP’14, www.ecamp14.org), kuri į Lietuvos sostinę sutrauks kelis šimtus mokslininkų iš viso pasaulio. Joje bus siekiama aptarti įvairius atomų, molekulių ir optinės fizikos aspektus, pasidalyti svarbiausiais fizikos mokslo tyrimais. Tai – didžiausia tokio pobūdžio konferencija Europoje. Šiemet garbė ją organizuoti teko Vilniaus universiteto (VU) Fizikos fakultetui ir Lietuvos fizikų draugijai. Konferencija vyks iki liepos 1 d.

„Kad Vilnius šiemet buvo pasirinktas kaip konferencijos vieta, yra Lietuvos fizikų pripažinimo ženklas. VU turi ilgametes tradicijas tirti atomus, molekules bei spinduliuotės sąveiką su medžiaga. Vilniaus mokslininkų pasiekimai, apimantys tiek tradicinę atomų teoriją (profesoriaus Adofo Jucio mokykla), tiek labai šaltus atomus, yra gerai žinomi pasaulyje. Be to, turime stiprią fizikų bendruomenę, atliekančią unikalius fundamentinius netiesinės optikos, molekulinės spektroskopijos, optoelektronikos, fotonikos, nanotechnologijų ir kitų sričių tyrimus. Pasaulyje gerai žinomi Lietuvos lazerių fizikos ir technologijų tyrimai, pradėti neseniai mus palikusio VU profesoriaus Algio Piskarsko. ECAMP’14 konferencija padės Lietuvos fizikams užmegzti ir stiprinti ryšius su savo sričių kolegomis iš viso pasaulio“, – renginį pristato jo pagrindinis organizatorius, VU Fizikos fakulteto išskirtinis profesorius Gediminas Juzeliūnas.

Konferencijoje naujausius tyrimus ir reikšmingus pasiekimus fizikos mokslų srityje pristatys žinomi mokslininkai iš Lietuvos, Jungtinės Karalystės, Jungtinių Amerikos Valstijų, Vokietijos, Japonijos, Lenkijos, Šveicarijos, Austrijos, Švedijos, Italijos, Ispanijos, Prancūzijos ir kitų šalių.

op konferencja 642x410

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos