Sidebar

Lapkričio 9–13 d. Barselonoje vyko Pasaulio universitetų žaidynės (angl. World InterUniversities Championships). Vilniaus universiteto (VU) studentai ir studentės varžėsi krepšinio, teniso, stalo teniso ir tinklinio rungtyse. Šiais metais Vilniaus universiteto (VU) sportininkai džiugino savo pergalėmis, asmeniniais rekordais ir blizgančiais medaliais. Iš viso VU sportininkai iškovojo 4 aukso ir 3 bronzos medalius.

VU delegaciją sudarė 48 sportininkai ir jų treneriai, o žaidynėse iš viso pasaulio varžėsi daugiau nei 3 tūkstančiai dalyvių iš 64 universitetų ir 25 šalių.

Vaikinai tinklinininkai (tren. T. Donėla) užėmę pirmą vietą F grupėje, ketvirtfinalyje rezultatu 2:0 įveikė Plovdiv Medicinos universitetą (Bulgarija), pusfinalyje 1:2 įveikė Prahos ekonomikos ir verslo universitetą (Čekija), o finale 0:2 laimėjo prieš Brno technologijos universitetą (Čekija) ir iškovojo aukso medalius. Vaikinų komandą sudarė Ignas Šlaustas, Rokas Astrauskas, Vidas Petrauskas, Mantas Donėla, Tomas Gavrilovas, Arnas Žuklija, Domantas Matas Naruševičius, Girvydas Rimeika, taip pat du Fizikos fakulteto studentai: Vytautas Lukas Paukštė, Tadas Auruškevičius.

Sveikiname!

Daugiau apie studentų žaidynes

IUSCc 642x410

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos