Sidebar

Pažangiausi Vilniaus universiteto pirmakursiai, pasirinkę informacinių technologijų ir inžinerijos krypties studijas, buvo paskatinti metinėmis 3000 eurų vertės stipendijomis. Jas penkiolikai geriausių Fizikos, Kauno fakultetų ir Šiaulių akademijos studentų įteikė UAB „Teltonika EMS“ direktorius Simas Rutkauskas ir VšĮ „Teltonika High-Tech Hill“ vadovas Julius Purlys. Bendra specialių įmonės įsteigtų stipendijų suma VU studentams siekia 45 000 eurų per metus.

Įsteigtomis skatinamosiomis stipendijomis aukštųjų technologijų įmonė „Teltonika“ siekia motyvuoti jaunuosius talentus, besidominčius inžinerijos sritimi.

„Inžinierių ir technologijų specialistų Lietuvoje jau dabar trūksta ir tendencijos rodo, kad jų trūkumas bus dar didesnis ateityje. Todėl siekiame paskatinti jaunuosius talentus įžengti į technologijų pasaulį ir rinktis inžinerines specialybes – tam įsteigėme „Teltonikos“ stipendijų programą, pagal kurią per penkerius metus pirmakursių stipendijoms skiriame 1,5 mln. eurų. Tai yra didžiausia privačia iniciatyva organizuojama stipendijų programa Lietuvoje, kuri, tikimės, jaunuosius talentus dar labiau motyvuos siekti savo tikslų pasirinktoje mokslo srityje“, – teigia UAB „Teltonika EMS“ direktorius S. Rutkauskas.

Praėjusių metų pavasarį VU ir UAB „Teltonika IoT Group“ pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kuria siekia mokslo ir verslo bendradarbiavimo plėtojimo ir VU vykdomų studijų kokybės gerinimo aukštųjų technologijų srityse. Bendradarbiavimas numatytas ir mokslo srityje – Fizikos fakultete įkurta bendra VU ir „Teltonikos“ mokslinių tyrimų laboratorija.

Bendradarbiavimo veiklomis skatinama plėtoti tokias sritis kaip daiktų internetas, dirbtinis intelektas, debesų kompiuterija, robotika, įterptinės sistemos, mobilios ekosistemos, telematika, tinklo įranga, telemedicina, telekomunikacija ir elektronika.

 

20221130 132519 min 20221130 132858 min

 

VU Scholarships web 08 min VU Scholarships web 46 min
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos