Sidebar

Vakar Vilniaus universiteto Fizikos fakulteto pirmakursiai už Studijų įgūdžių modulį atsiskaitė kitaip. Egzaminas vyko konferencijos pavidalu – studentai pristatė savo sukurtus mokslinius stendus.

DSC 3339 min

„Toks formatas studentams svarbus dėl kelių priežasčių. Viena priežastis – tai yra motyvacija. Paprastų egzaminų yra daug ir jie nusibos per visą studijų laikotarpį, o čia yra kitoks egzaminas, galimybė save išreikšti ne tik per gautų žinių demonstravimą, bet ir per vizualinę ekspresiją. Tai yra daugiau kompetencijas atskleidžiantis dalykas nei žinių patikrinimas. Tokiu būdu studentai jau pirmame kurse išmoksta ne tik ieškoti informacijos ir žinias, bet ir tobulina bendrąsias kompetencijas, kurios pravers ne tik moksle , bet ir versle, ir gyvenime apskritai. Visur yra svarbu mokėti sudominti pašnekovą, pristatyti savo idėja aiškiai, trumpai, konkrečiai“, – teigė prof. dr. Pranciškus Vitta, vienas iš egzamino rengėjų.

DSC 3392 min

Anksčiau toks atsiskaitymo formatas buvo taikomas tik Šviesos technologijų studijų programoje. Šiais metais, pirmą kartą, buvo nuspręsta tokį formatą pritaikyti visiems Fizikos fakulteto pirmakursiams. Kadangi tai yra Studijų įgūdžių modulio kaupiamojo vertinimo dalis – paruošti stendinį pranešimą buvo privaloma visiems. 

Pasak profesoriaus, rengiantis šiam egzaminui, studentams buvo leidžiama temas rinktis savo nuožiūra iš STEM ir tarpdalykinių tematikų. Tai reiškia, kad temas studentai rinkosi laisvai, kas jiems patrauklu ir įdomu. Laisvė pasirinkti studentus skatino pajausti ir suprasti pažinimo džiaugsmą. 

DSC 3401 min

Visi žiūrovai turėjo galimybę lipdukais pažymėti jiems labiausiai patikusius stendinius pranešimus. Geriausių bei daugiausiai lipdukų surinkusių stendinių pranešimų autoriai buvo apdovanoti. Visus pranešimus vertino ir dėstytojų komisija, kadangi ši pranešimų sesija yra Studijų įgūdžių modulio galutinio atsiskaitymo dalis.

20230124 115735 min

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos