Sidebar

 

Mokslo komunikacijos konkursas „Mokslo sprintas“ jau trečią kartą kviečia registruotis ir renginio metu per 3 minutes pristatyti mokslinį tyrimą ar jus žavinčią mokslo idėją. Konkursas vyks VU 445-ojo gimtadienio proga balandžio 11 d. 18.00 val.

Kaip ir kasmet, geriausiai pasirodžiusių komandų laukia piniginiai prizai, įsteigti rėmėjų. Be to, konkurse dalyvaujančios komandos turės galimybę dalyvauti ir specialiuose mokslo komunikacijos mokymuose, kurie vyks kovo 27 d.

Konkurso metu kviečiame iš 2 žmonių – dėstytojo (-os) ir studento (-ės) – sudarytas komandas pristatyti mokslinį tyrimą ar dominančią mokslo idėją. Pristatymas negali trukti ilgiau nei 3 minutes.

Kviečiame burtis į komandas, kurias turėtų sudaryti bet kurios pakopos studentas (-ė) ir dėstytoja (-as) ar mokslo darbuotoja (-as). Kai gausite savo komandos nario (-ės) sutikimą, registruokite savo komandą iki kovo 17 d.

Pristatymus vertins iš mokslo ir žiniasklaidos atstovų sudaryta komisija, kuri atsižvelgs į tyrimo ar idėjos aktualumą, mokslinį tikslumą, pranešimo aiškumą ir sugebėjimą apie mokslą kalbėti linksmai. Konkurso nugalėtojų laukia piniginiai prizai.

Jei norite dalyvauti konkurse, tačiau nežinote, ką pakviesti į komandą, susisiekite el. paštu .

KONKURSO SĄLYGOS

Konkurso dalyviai turės ne daugiau nei 3 minutes pristatyti savo ar kitų mokslininkų tyrimą ARBA juos žavinčią mokslo idėją.

Taisyklės

  1. Pristatymas negali trukti ilgiau nei 3 minutes.
  2. Pristatymo metu galima naudoti ne daugiau nei tris skaidres.
  3. Pristatymo metu galima naudoti vaizdo įrašą, kurio trukmė – iki 20 sekundžių.
  4. Pristatymo metu galima naudoti įvairius daiktus.
  5. Pristatymo metu ant scenos turi būti abu komandos nariai.

Vertinimo kriterijai

  1. Pristatymo metu atskleidžiamas tyrimo ar idėjos aktualumas, pasirinktas originalus, netikėtas pristatymo kampas.
  2. Pristatymo turinys yra moksliškai tikslus.
  3. Pristatymo kalba yra aiški, suprantama neakademinės bendruomenės nariams.
  4. Dalyviai, pristatydami pasirinktą tyrimą ar idėją, demonstruoja entuziazmą ir išlaiko auditorijos dėmesį.
  5. Tyrimas ar idėja pristatoma linksmai.

Registruotis iki kovo 17 d. galite čia.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos