Sidebar

 

2022-02-23, prof. Robertas Grigalaitis 

2022 m. vasario 22 dieną Lietuvos mokslo akademija (LMA) išdalino vardines premijas ir apdovanojo jaunuosius mokslininkus už reikšmingus mokslinius pasiekimus. Tarp laureatų yra trys instituto darbuotojai. Prof. Alvydas Lisauskas ir dr. Kęstutis Ikamas apdovanoti Kazimiero Baršausko premija, kuri skiriama už elektronikos ir elektrotechnikos mokslinius darbus. Darbų cikle „Terahercų elektronika: plazminių bangų pritaikymas puslaidininkinių įtaisų veikimui virš ribinių dažnių“ mokslininkai tiria elektroninius grandynus, kuriais galima generuoti terahercinę spinduliuotę. Ši sritis yra itin perspektyvi naujausiusoe 5 ir 6G telekomunikacijų technologijose.

LMA matematikos, fizikos ir chemijos mokslo skyrius apdovanojo dr. Šarūną Svirską už darbą „Didelės dielektrinės skvarbos funkcinių medžiagų mikrobangė spektroskopija“. Šiame darbe nagrinėjama priemaišinių jonų perovskituose sukuriami defektai, bei jų įtaka medžiagų dielektrinėms savybėms mikrobangų dažnių intervale.

Daugiau informacijos galite rasti LMA pranešimui spaudai, bei VU naujienose.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos